Instagram

10 Известни марки със скрити послания..


Независимо дали се разхождате по пътеките на магазин за хранителни стоки, или ускоряване надолу по магистралата, вие гарантирано ще попаднете на няколко известни лога. Вземете един поглед към всяка една от тези емблеми и веднага разпознава марката, но знаете ли, има понякога скрити съобщение погребан в тях? Това е изненадващо, но е истина.Това са известните лога, които имат скрито послание. Погледни:Забележка: Запознат съм, че някои от тях не са "скрити", но са просто продукти за интелигентен дизайн. Думата "скрита" се използва свободно тук.

1. Coca Cola


Погледнете внимателно в "О" Забелязвате ли нещо? Не? Не се притеснявайте, защото повечето хора няма да го забележат. Това е всъщност на Дания знамето. Това не винаги е било първоначалното намерение. Coca Cola открили, че част от логото му прилича на датския флаг, който е обявен за най-щастливата страна на земята.  

2.Mitsubishi



Логото на Mitsubishi се корени дълбоко в историята. Той съчетава гребена три листа на Тоса клан и с три диаманта герба на фамилията Ивасаки. Трите диаманти представляват надеждност, почтеност и успех. Но това не спира дотук. Думата "Mitsubishi", се превежда като "Mitsu" (три) и "hishi" (вода кестен, използвани в Япония,ромб или ромбоидна форма ). 

3.Amazon



Вашият първоначален мисъл, когато погледнете логото Amazon може да се окаже, че стрелката изглежда като усмивка на лицето, което означава, Amazon е там, за да направи своите клиенти щастливи - НЕ! З
абележите, че стрелката да сочи от А до Z; представляващи факта, че Amazon предлага разнообразие от обектите за продажба, буквално от А до Я.


4.Google


Забелязвали ли сте как логото Google има четири основни цвята в един ред след това е нарушена от вторичен цвят? Това е съвсем умишлено. Google иска да покаже, че те не играят по правилата и също са игриви, без да прави символа обемисти. За да направите това, те просто използват прости букви и цветове.


5.Toyota

Трите елипси, които се намират в логото за Toyota представляват три сърца: Сърцето на клиента, сърцето на продукта, и сърцето на напредъка в областта на технологиите.

Това, което някои хора не забелязват, е по-долу, което е просто гениално.

6.LG


Не, позоваването на Pac-Man не е потвърдена, но това е готино.  Има скрит смисъл в логото LG, все пак. Всеки знае лицето носи позиция както и "L" и "G", в кръга, което има значение. Самият кръг символизира свят, бъдещето, младостта, хуманността и технологията, докато червеното представлява употреба. (Съвет: много компании използват червена поради тази причина, тъй като тя привлече потребителите много.)

7.Adidas


Всички знаем, че названието на марката „Адидас“ е съкращение от имената на  нейния създател Адолф Даслер. През годините логото на спортния бранд е променян неколкократно, но винаги е включвало легендарните три ленти. В момента те са наклонени и образуват символ „планина“. Това е символично представяне на пречките, през които трябва да минат всички спортисти, за да стигнат върха.


8.FedEx


На пръв поглед логото на FedEx е съвършено семпло: букви в лилав и оранжев цвят, измислянето на които едва ли е отнело много време. Но това не е точно така – погледнете отблизо буквите „E“ и „X“. Виждате ли, че те всъщност образуват стрелка, сочеща напред? Малцина обръщат внимание на тази стрелка, но тя действа на подсъзнателно ниво и предизвиква чувство в клиента, че компанията работи бързо и професионално. А какво по-важно от това за една курирерска фирма…

9. Audi

Четири обръча ... ясен и прост, нали? Е, погрешно. В действителност, всеки един от тези обръчи представляват четири основополагащи компании от консорциума на Auto-съюз още през 1932: като DKW, Horch, Wanderer и Audi.

10.



Кой не обича „Тоблерон“, кой не е борил депресия с него? Вгледайте се в логото на известния шоколад и ще видите, че сред нарисуваната планина се е скрила мечка. Мечката е символ на швейцарския град Берн (BERNE) – градът, в който се произвежда „Тоблерона“-а.







Коментирайте / Comment..

 

Club Billionaire © 2015 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com